marți, 9 iunie 2020

Numărul companiilor IT în regiunea de nord a Republicii Moldova crește constant...

Domeniul IT s-a dovedit unul foarte important în ultima perioadă. Chiar și acei care au fost sceptici și nu aveau deprinderi de a lucra la calculator, au început foarte rapid să simtă avantajele folosirii acestora. Cei care sunt obișnuiți cu domeniul IT au reușit să fie pe val în ultima perioadă în care lumea devine altfel ... Tot mai multe activități pot fi realizate cu ajutorul instrumentelor IT.

Domeniul IT este unul care evoluează constant și în regiunea de nord a Republicii Moldova. Dacă vom explora mai multe sit-uri care conțin date despre companiile existente în Republica Moldova, vom descoperi că există circa 35 companii de IT, care sunt la acest moment active în regiunea de nord a Republicii Moldova. Numărul acestor companii crește constant. Creșterea a început practic din anul 2013.


În anii 2018 și 2019 numărul companiilor IT fondate în regiunea de nord a Republicii Moldova a fost câte 9 în an. Bucură faptul că din 2013 până în anul 2019 este o dinamică ascendentă.

Un alt aspect al companiilor IT în regiunea de nord a Republicii Moldova este faptul că ele deși sunt mai multe în mun. Bălți, totuși există practic în fiecare raion.


Practic fiecare raion din regiunea de nord a Republicii Moldova are cel puțin câte o companie IT. Acest lucru doar demonstrează în plus că regiunea este în evoluție și numărul companiilor va crește și în continuare, așa cum deja s-a cristalizat un număr de specialiști cu experiență și cu cunoștințe bune care își pot împărtăși acele competențe care au acumulat în timp.

Cu referire la tipul acestor companii se poate de spus că acestea sunt diverse:

  • de programare;
  • de comunicare electronică;
  • de asamblare și vânzare tehnică de calcul;
  • de protecție a datelor personale
  • de consultanță, recalificare și dezvoltare în IT

Ținând cont de faptul că mulți tineri se gândesc unde să învețe și ce să învețe, răspunsul este unul foarte clar!

Fii sigur, regiunea de nord a Republicii Moldova îți poate oferi o carieră de IT care să îți asigure un trai și o viață frumoasă, aici, acasă!

Alege cariera de IT în regiunea de nord a Republicii Moldova!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Numărul companiilor IT în regiunea de nord a Republicii Moldova crește constant...

Domeniul IT s-a dovedit unul foarte important în ultima perioadă. Chiar și acei care au fost sceptici și nu aveau deprinderi de a lucra...